Anders Linder på Svenskan får mail

Tjena alla obevekliga. Idag kom det in ett mail från Tobias. Han passar på att upplysa [P J Anders Linder] på Svenskan om lite verklighet och reflektioner om hur det ekonomiska systemet ser ut.

Visste du t.ex. att tillverkningen av pengar ligger i händerna på PRIVATA banker (!) i form av ”fractional reserve banking”, som är ett GLOBALT system för hur banker ska fungera (med centralbanker och så vidare.). Teorier som i botten bygger på Milton Friedmans teorier som tillämpas över i princip hela världen med få undantag. Känn på den! En affärside som går ut på att du har rätt att skapa pengar! Vem skulle inte vilja kunna göra det och dessutom tjäna pengar på det!? Men känns inte det en aningen konstigt?

En hörnpelare i varje modern människas medvetenhet kan man se på youtube – ”Money As Debt”. En ögonöppnare.

Det är farligt att ekonomi i princip faller UTANFÖR den allmäna politiska debatten. Det är som om det är konsensus om HUR ekonomin SKA fungera. Det är det INTE! Ingen ifrågasätter t.ex. varför våran centralbank är ”OBEROENDE”. Fundera en sekund… Vad betyder det egentligen? (Varför görs centralbanker oberoende?) Islänningarna vet exakt vad det handlar om, nu när deras nation står på randen av kollaps. Dessvärre blir de lurade av IMF som nu sätter en privatperson som makthavare över sin hela ekonomi. Vansinne, men de känner nog att de inte har något val. Ett öde som många latinamerikanske länder redan fått erfara under 1980-talet och där man fortfarande betalar ett dyrt socialt pris.

Det gällande BANKSYSTEMET är korrupt i sin grund (det leds av privatpersoner, IMF och Världsbanken) och därför saknar politikerna idag möjligheter att skapa effektiva lösningar som gynnar ALLMÄNHETEN. Krispaket till banker gynnar INTE vanliga människor. Det finns en indoktrinerad TRO (precis som i kyrkan) på att pengar och rikedom skall flöda UPPIFRÅN och sedan komma allänheten till nytta. Det är ett felaktigt antagande eftersom i varje led KAPAS rikedom ut. (Bonusar, fallskärmar, garantipensioner, arvoden, etc.) I denna tro häller man pengar över banker och finansinstitut. Vem blir egentligen FÖRVÅNAD, när det uppdagas svindel efter svindel, bonus-system efter bonus-system. Uppfinningsrikedomen saknar grännser när det handlar om att kapa åt sig av VÅRA GEMENSAMMA pengar. Det finns inget konstigt med detta Anders Borg, det är så systemet är UPPBYGGT och fungerar nu därefter! Inte undra på att människor är förbannade. Alla förstår att det är något FEL, men kanske exakt vad! Jag vet VAD som är felet och det är vårt BANKSYSTEM! (Jag kan komma tillbaka till det här ämnet senare)

Vi kommer alltså inte lösa något riktigt problem inom dagens banksystem, bara göra oss vanliga människor mycket fattigare, svagare och i slutändan förslavade.

Tycka vad man vill om Göran Persson, men det är ändå betänkligt:

” Den som är i skuld är inte fri!”

Här kommer Tobias brev:

Hej Anders

Kommentar på din artikel. http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2628711.svd

Hur många lärare tjänar 26000kr i månaden och har råd med hus och bil på det? haha kul där 😉

Mellanchef som tjänar 46000kr! det är ju här som hela världen har tappat förmågan att förstå! hur fan kan man motivera att en sketen mellanchef ska tjäna 2-3ggr så mycket som dom som tjänar sämst!? Jo för dom är mer utbildade? nej dom är mer inbillade säger jag!

Sen finns det en annan sak med din artikel på SVD idag som stör mig, du verkar ha noll koll på hur en stats ekonomi fungerar, den är inte som en vanlig persons ekonomi!

Vet du att en bank med stöd av ”fractional reserve” kan låna ut samma pengar upp till 6ggr bara dom har stöd av kvitton på utlåning av det första beloppet och så vidare.

Tillbaka till statens ekonomi! Du vet att en stat inte kan gå i konkurs som ett vanligt företag? du vet att en stat själva kan skapa pengar! givetvis sjunker förtroende för din valuta då, men det återskapas över tid!

Att du som ser dig som en ansedd ”vetare” av skatter inte förstår att allt det där är humbug och bygger på en teori av Milton Friedman, en teori! asså ingen empirisk kunskap här inte!

Fortsätt försök skapa debatt för att gynna dig själv och skit i dom andra! det är inte genom att gräva i skatterna vi förhindrar en depression om 20-40 år igen utan det är genom att ändra systemfelet som är i dagens ekonomi, definitivt inte bara på nationell nivå utan även internationell.

om du är intresserad av att få en annan vinkel på fakta i ämnet så tycker jag att du ska kolla in http://www.zeitgiest.com den andra filmen i triologin är grymt bra för att få dig att förstå.

Mvh
Tobias Olsson
Södertälje

Annonser