Brev till alla större tidningar i Stockholmsregionen

Vem kan inte låta bli att bli upprörd över inslaget från gårdagens ”Uppdrag Granskning” av äldreomsorgen i Sverige. Upprörd är nog inte rätt ord heller. Förbannad och jävligt arg på att våra politiker inte gör det vi förväntar oss av dem. Våra förtroendevalda missbrukar vårt förtroende!

Det finns ingen ursäkt för att våra politiker gömmer sig bakom ”budgetansvar”, ”utgiftstak” och ”begränsningar i stadskassan”. Det är inte sant! Hur i helvete fick statskassan fram pengar för att fylla på bankernas kassor på mindre än en vecka, om vi nu inte kan få loss pengar för att se till att äldreomsorgen får fler personer som kan hålla våra föräldrar i handen och ge dem en värdig avslutning på livet?

Det är ett svek av er politiker, en skam bortom alla gränser. Lämna ifrån er makten till någon som vill göra något! Hur kan man kalla sig politiker om man inte med näbbar och klor ser till att denna oacceptabla vanvård inte händer i Sverige!? Då har man inte fattat vad det går ut på att vara politiker! Ni är politiker för att ni har makten att göra något! Faktum är att ni har den YTTERSTA makten att göra något. Ändå gömmer ni er som råttor bakom skitsnack som ”utgiftstak” och ”budgetansvar”. Det är i det här läget som ni visar ert rätta jag. Vad gör ni nu?

Ni som har den yttersta makten i Sverige, jag uppmanar er nu att representera mig eller dra dit pepparn växer! Vi har i Södertälje ett kommunhus som ni sitter i som kostade mer än tillräckligt, använd det nu till något som är till för det jag prioriterar! Våra äldre, våra barn och vår sjukvård! Annars så lämna det. Det skulle bli en fin skola.

Jag kan ge er massor av exempel på saker ni kan spara in på, eller se till att det förs upp på dagordningen! Vem ska driva det om inte ni? Varsågod, listan är helt gratis!

  • Ge inga pengar till bankerna, de lånar ju bara ut dem till sämre villkor och tar mellanskillnaden själva. Där får vi loss flera babbiljoner som kan användas till de äldre.
  • Avveckla hela försvaret. Köp inte ett enda vapen till. Där får vi säkert loss hur mycket pengar som helst. Skulle vi plötsligt få ett krig på halsen kan jag lova att vi har ett folk som är villigt att kriga för ett land som tar hand om oss. Jag är inte beredd att ta upp ett vapen för att försvara våra politiker, som inte försvarar oss, inte ens när det är fred!
  • Sänk politikerlönerna till ett genomsnitt av vad en snittarbetare i Sverige tjänar. På så sätt kan våra politiker få bättre lön om de gör det bättre för de flesta! Vilket incitament för att göra det bra för oss, och inte för en rik lobby.
  • Höj skatten på lyxvaror med 10%. En gång i tiden så sa man att ”man betalar efter förmåga”. Vad hände med det? I dagsläget är det ”krona för krona”. Det betyder att om Leif Östling på Scania skulle sänka sin lön lika mycket som en arbetare på golvet kommer göra nu i och med den förestående lönesänkningen, ja, då skulle båda sänka sin lön med 2500kr/månaden. Vad skulle det betyda för Leif – kontra – en ensamstående mamma med 20000kr/månaden? Ett exempel i tiden utan att jag vet om ifall Leif sänker sin lön eller inte.
  • Beskatta alla pengar som tjänas på ränta med 95%. En ränta tillför INGET i en förädlingsprocess av en vara eller en tjänst. Tvärt om, den tär på det och skapar urlakning av valutans värde i och med ”Fractional Reserve Banking” (läs om detta och se filmen ”Money as Debt” samt ”Zeitgeist The Movie”). Det skulle betyda att bankerna skulle tjäna mycket mindre pengar på utlåning, vilket dessutom skulle hjälpa dem att förnya sin affärsmodell som i dagsläget går ut på att låna ut till hysteriska risker vilket våra äldre får betala för i dagsläget med sina liv.

Tänk, om dessa saker skulle bli verklighet och vi skulle satsa alla pengar på våra barn, äldre och sjukvård. Vad skulle bli sämre? För vilka? Är du en av dem som skulle få det sämre? Om inte, varför händer detta inte i så fall, i en demokrati där folket bestämmer? Är det för att DU inte vill, eller för att våra politiker inte förstår, inte kan, fårmår eller bryr sig om vad du vill?

Erik Lönroth – Södertäljebo, och Piratpartist för att jag bryr mig!

Annonser