Beatris Ask slår till igen

Det är helt otroligt hur det inte verkar finnas någon hejd på alla antidemokratiska uppfinningar på i Sveriges rättviseverkstad, med Beatrice Ask. i täten.

Det senaste påhittet är att tvinga leverantörer av internetuppkopplingar registrera IP-adresser under minst 6 månader så att man kan jaga misstänkta brottslingar.

Oavsett lagrådets goda vilja i detta, så måste man inse att det inte kommer fånga särskillt många fula fiskar. Det går helt enkelt inte för att det finns så många sätt att komma undan detta att det helt enkelt inte är lönt.

Det kommer bli som i england där man byggde ett övervakningssytem som med kameror försöker hitta terrorister genom att sitta och stirra in i dessa kameror. Efter någora år hade man inte hittat en enda terrorist, och så kom man på att man kunde jaga folk som skräpade ner i stället. Man resonerade så att ”nu när vi ändå har det här övervakningssytemet, varför inte använda det till att övervaka våra medborgare så de inte skräpar ner”. Så det gjorde man!

Det här mina vänner är så det börjar. Vägen mot statens förtryck av vanliga människor, förföljelse, åsiktsregistrering, censur och i slutändan statens krig mot den egna befolkningen. Historien talar sitt tydliga språk här, KGB, STASI, CIA och andra förtryckarorganisationer understödda av maktberusade regeringar med goda avsikter.

Annonser