För Demokratins skull

Varför känns det som en oändlig flod av lagförslag rinner in till lagstiftande instanser världen över. Alla syftande till att begränsa, reglera, kontrollera och förstöra det vi alla känner som det fria Internet.

Det fria Internet är fantastiskt, varför försöker många av våra beslutsfattare förstöra det? Är det för att de inte förstår, eller är det för att de representerar en helt annan grupp människor än de vi tror? Jag kan inte begripa hur människor, som ska kunna det här med rättvisa och lag, t.ex. Beatrice Ask driver så fullständigt uppenbart rättsvidriga linjer vad gäller Internet.

Jag kan inte heller förstå varför vår stadsminister Fredrik Reinfeldt – som ska representera demokratin Sverige – framhärdar med att stödja lagar som syftar till att begränsa det demokratiska verktyget som Internet är.

Just det, det ”demokratiska verktyget” – Internet.

Införande av lagar som IPRED, HADOPI, FRA-lagen, m.m. har en katastrofal konsekvens: ”De förvandlar Internet mer och mer till ett verktyg i maktens tjänst, i pengarnas tjänst och i förtryckets tjänst”. Det är inget skämt, det händer världen över där Internet knyts åt av dunkla intressen! Förtryckarstater gillar t.ex. inte Internet, och bara det faktumet är skäl nog för att förstå att Internet är en bra sak.

Vi kan stoppa den här utvecklingen, och vända den! Vi ska göra Internet ännu bättre och använda oss av det i den moderna demokratin. Vi kan göra det genom att föra parlamentariska diskussioner på Internet, publicera offentliga dokumet, låta folk rösta via Internet, publicera lagförslag för öppna diskussioner, etc. Internet är en del av samhället och det är fantastiskt!

Sverige med Piratpartiet i EU

För demokratins skull – rösta på Piratpartiet i Riksdagsvalet 2010 så bygger vi den Svenska demokratin v2.0!

Annonser