Terrorns många ansikten

Jag har bloggat tidigare om Israels utrotning av Palestinier i Gaza och hur det går till. Då, som nu visste förstod de som bemödar sig att ta reda på fakta, eller lever i den, hur fosforbomberna haglade, övergrepp mot barnen och hur det männskliga lidandet inne i koncentrationslägret (Gaza) kläds i fasa!

Nu är det dock några få modiga, som med fara för sitt eget liv, vågar träda fram. För en gång skull lyckas Aftonbladet skapa relevant journalistik och skriver i förbifarten en liten text om det i nätupplagan. Som vanligt ingen större notis, men det får väl ändå betraktas som en smärre sensation att man ens får med det.

Det är uppenbart för alla att vad Israel har gjort inte är på något sätt bättre än vad Nazisterna gjorde mot Judarna under WW2. Då, liksom nu är det naken terror. Ondska definerad i staten Israel och detta är jag övertygad om kommer väcka hat och ilska runt om i världen.

Det fanns en gång i tiden (t.ex. under sexdagarskriget) en slags sympati för att Israel skapade ett skydd runt om sig, med förintelsen i färskt minne. Men hur ska man nu kunna hitta sympati? Hur ska man kunna acceptera att Israel byggt en mur runt Gaza, berövat människorna där inne rätten till ett liv, bombarderar dem med fosfor, ockuperar land, ställer in soldater i varje gatuhörn och nu har piskat det Palestinska folket i Gaza i två generationer.

Hur kan ett folk så fullständigt ignorera sin mörka historia att man vill utsätta den för andra? Är det så att ”what goes around, comes around?”.

Ingen förnekar förintelsen, men ingen accepterar en repris! Här ska det ta slut med lidandet! Nu ska gränsen dras!

NU ÄR DET NOG!

Annonser