Förslag på kommunalpolitisk agenda för Piratpartiet

Om man som jag är en ivrig anhängare till att Piratpartiet borde ställa upp i kommunval så följer här en lista på förslag till agenda för de som har ett brinnande engagemang och är hungrig på att bygga ett bättre samhälle för fler!

Kommunalpolitiska agenda för Piratpartiet v.1.0 (Förslag)

  • Driv en linje om att ställa kommunala krav på öppen källkod och öppna standarder i all kommunal verksamhet, offentliga uppköp och kommunal egenutveckling.
  • Uppbyggnad av ett öppet och fritt tillgängligt stadsnät (typ IPREDIA) både trådbundet och trådlöst. Låt internet bli en lika självklar del av stadens infrastruktur som allmäna vägar och allemansrätten.
  • Ta fram en ”demokratiplattform” för kommunen på internet där man t.ex. kan hålla kommunala val och delta i kommunpolitiken. Se till att politikerna synas och agendorna hålls öppna.
  • Starta en kulturfestival som går ut på att sprida och kopiera kulturen i kommunen med allt från recepten på god mat, guitarr-noter och ackord på musiken som spelas, manus till teater-pjäser som spelas och fritt tillgängliga live-feeds på konserter som hålls.
  • Reformera kommunens bidragssystem för nyföretagare och entrepenörer som väljer att t.ex. ansöka om patent som tillåter en friare form av utnyttjande. Låt dessa uppfinnare lättare få tillgång till kommunala stipendier, fonder och bidrag.
  • Dra igång en kampanj: ”Internet till gammlingarna” som syftar till att låta våra äldre få tillgång till Internet på vårdhem och äldreboende. Vi får inte glömma bort att de äldre även har nytta av internet!
Annonser