Kristdemokraterna överflödiga i Svenska politiken

Som ni vet regerar KD med Moderaterna, Centern och Folkparitet i vad som kallas Alliansen. Valet inför 2010 är ett ödesval för inte minst Kristdemokraterna som ligger farligt nära 4% gränsen, som om KD trillar under, skulle inte bara slå sönder Alliansen – utan troligen byta ut hela blocket.

Det här borde vara ett mycket viktigt faktum att ta fasta på. För vad är det egentligen KD står för i politiken, som inte täcks helt av andra partiers agenda – eller – tillhör den värderingsgrund som redan delas av hela den friska Svenska befolkningen?

Tittar man närmre på KD’s politik ser man faktiskt mest likheter med Sverigedemokraterna:

  • Värna om familjen
  • Invandringspolitiken (den förvirrade)
  • Religiösa inslag i politiken
  • Synen på homosexuella som avvikande
  • En konservativ (medeltida) syn på kvinnornas roll i samhället

Även om KD tonar ned sin politik något, så kantas deras politik av ”incidenter” som man dock med hjälp av de övriga regeringspartierna ”lägger locket på”. Det är självklart beklämmande för Alliansen att ha en spelare med i kedjan som kanske inte riktigt håller måttet. Men de har inget annat väl än att försöka täcka upp för sin medspelare.

Det är troligt att KD kommer försöka placera sin politik på kartan för att överleva sin situation inför 2010. Därav ser vi säkerligen snart utspel från KD i stil med förra gången, då KD utlovade sänkt bensinskatt – mitt i en brinnande miljödebatt. Det må ha räddat dem den gången, men frågan är vad man ska hitta på den här gången.

Hur som helst är det dagt för KD att en gång för alla lämna arenan. Det finns andra som fyller den bättre även om Sverigedemokraterna vore rent ut sagt katastrof.

Annonser