Piratpartiet behöver sluta gnälla och börja bygga

Jag blir en smått trött Pirat när man får ett utskick på medlemslistan:

Det går samtidigt att notera att vi har fallit i opinionsmätningarna under sommaren. Förklaringen till det är enkel: Out of sight, out of mind. Syns man inte så finns man inte. Vi var trötta efter valet och hade en ursäkt då, men det är inte längre fallet.”

Jag håller med om att man faller i glömska om man inte låter sig höras, men man kan inte bara vara högljud! Man måste ha något vettigt att säga också.

Piratpartiet är emot många av de förslag som läggs vad gäller integritetsfrågor, men man har totalt misslyckats med att ta fram VAD VILL MAN BIDRA MED?! Vilka konkreta förändringar, förbättringar, förslag och åtgärder står man för?

Man kan sammanfatta Svenskens åsikt om Piratpartiet i två sakfrågor:

    A) Emot FRA.
    B) För Pirate Bay (i bästa fall fildelning, som många dessutom kopplar ihop med piratkopiering)

Det duger inte. Det räcker inte. Det är inget man vinner ett val på. Det är svagt, oklart och absolut inte skäl nog att rösta på Piratpartiet. Därför är utskicket från idag inte rätt svar på hur vi som svärm ska agera för att vinna 4% av Svenskarnas röster inför 2010. Det räcker inte att gnälla på FRA längre. Det slaget är förlorat.

Min uppmaning till mina piratfränder är att nu är det dags att diskutera politik i praktik och få fram ett program som innehåller konkreta punkter som vi kan samlas kring och driva inför valet!

Få fram några sakfrågor att strida FÖR, i stället för att bara vara EMOT!

Förresten så är den här dialogen värd lyssna på med Naomi Klein och Michael Moore:

Annonser