Palestina, glömd och utan framtid

Såhär reagerar en patient som är död.

Israel har lyckats att förhindra att sina ledare dras inför krigsdomstol. Detta trots att det står hela världen klart att fasanfulla brott begåtts, på order av högsta instans i Isreaels arme. Detta mina damer och herrar, är det slutgiltiga.

Israel har lyckats att utrota en befolking medan världen såg på. FN gjorde inget, och med väst goda vilja är Palestinas och folket i Gaza utan hopp om att någonsin få upprättelse eller levnadsrum. Utrotade. Lämnade. Glömda och förnekade.

Det man gjort mot det Palestinska folket är oförlåtlig, mycket värre än utrotningen av judar under andra världskriget. Skoningslöst, utstuderat, medvetet, fasansfullt och lyckosamt. Inget monument kommer resas över det folk som nu slutgiltigt går under. Det som en gång var en konflikt, är numera en fas. Fasen som kommer innan utrotning. En tanke åt barnen som dött under fosforbomernas bleka sken. Ingen kommer komma ihåg dem, tända några ljus eller fälla en tår. Det bortglömda folket och en bödel med goda avsikter.

Man kan inte annat än att förfäras över ironin i att ett godfruktigt folk som Israels medborgare begår ett av mänsklighetens mest avskyvärda synder. Folkmord – utrotning av ett försvarslöst folk.

Värst av allt är att vi måste älska dem ändå, Israel. Hur kan vi leva med oss själva?

Annonser