Växtverk och proffspolitik

Vänner och pirater.

Det är dags att tala klarspråk i vad tiden fram till valet 2010 handlar om. Senaste tidens interna stridigheter, som handlat om allt från att mäta kukar till ifrågasättande av valberedningar. Sårade egon och ambition kokas ihop till en soppa som garanterat kommer smaka skit.

Jag kan inte annat än hålla med opassande i att nu är det fanimej dags för ansvarspersonerna i Piratpartiet att skärpa till sig! Ni måste börja jobba åt samma mål och ta de nödvändiga beslut för att ta partiet över 4% gränsen. För att göra det kommer det krävas att några stryker på foten och att några vågar DRIVA. Kompromisser som görs måste ta partiet frammåt och man kan inte slösa bort de stjärnskott man har nu inför valet! Att plocka bort Christian Engström från partistyrelsen är inte särskillt smart även om man tycker sig kunna motivera det. Sett från mitt håll så är det bara val till riksdagen var fjärde år och att plocka bort honom nu…. ja, det är bara som att be om att förlora röster.

Gör er inga illusioner om vad det här handlar om heller. Partiet har som ambition att spela i DEN HÖGSTA DIVISIONEN i politiken. Det är inte någon kvarterslokal där man håller lite möten och diskuterar ideologi i samförstånd och reson. Den riktiga världens politik är full av smutsiga kompromisser, maktstrider och svikna löften. Det är på den planhalvan som partiet måste vara beredd att spela. Utan att sälja ut sin själ. Att försöka spela ”fair” i politiken kommer inte fungera eftersom det förutsätter motspelare som gör det samma. Konsten är att vara den smutsigaste av alla, men göra det enligt spelreglerna SAMT att bara ta de fighter man kan vinna. Ett bra exempel är vår ”utpressarstrategi”/”vågmästarstrategi som är ett jättebra exempel. Det finns massor av liknande saker man kan göra för att dels fiska röster, dels hålla sin ”partisjäl” intakt. Valfläsk är inte förbjudet bara för att man är piratpartist! (Hint till Björn, utan att förknippa honom med fläsk alltså. Björn är en hyvens kille.)

Att försöka ta en plats i riksdagen är ett arbete som Piratpartiet inte klarar utan gräsrötterna. Det finns inte en chans. Som en del av gräsrötterna så har ni – partifunktionärer – ett ANSVAR mot mig som partimedlem. Förstår ni inte det, så kommer gräsrötterna att svika och konsekvensen kommer när valresultatet presenteras. Känn detta ansvar i era kroppar, för under just det ansvar har några av er gjort valet att axla! Detta är inte era privata angelägenheter längre. Det är våra, gräsrötternas och medborgarnas framtid vi talar om.

Det finns visst ledare klara , och oavsett motiv eller grund så är nu det tid för Piratpartiets ledare (formell och informell) ATT leda, inte ATT VILJA LEDA. Ett skepp låter sig inte seglas utan en kapten helt enkelt och det är bara att testa själv om man inte tror på det.

Det är hög tid för Piratpartiets funktionärer att ta på sig proffspolitikernas kappa, fylla den med integritet och själ och ta med den in i politikens smutsiga korridorer. Piratpartiet måste komma över sin växtverk och börja visa vägen.

Annonser