Nu färgar jag Sverige piratlila

PASS OPP – alla som gör anspråk på att kalla sig Pirat!

Nu är det dags att färga hela Sverige Lila! PIRATLILA!

När posten anländer, kommer OBEVEKLIG att sätta upp PIRATLILA affischer i sin hemstad – strategiska platser där mycket folk rör sig. Så synligt som möjligt.

OBEVEKLIGt kommer jag bära min fina PIRATLILA! på jobbet och på stan och förklara varför det är så rätt att rösta PIRAT i valet. Jag är stolt, glad och hoppfull! Jag vill bygga ett nytt Sverige! Jag ska börja tala med folk nu och berätta vad PP betyder för MIG! Tänk om man kunde vara några som fixar en valstuga!

Det gäller att få med bra argument. Argument som folk kan lyssna på och förstå.  Jag tänker pröva något i stil med:

1. Är du missnöjd med dagens politiker? Antingen byter du ut dem mot något av de ”traditionella” partierna och störa dig sen lika mycket när du upptäcker att det ändå inte blev som du hoppades. ELLER så kan du rösta PIRAT och ge dem alla en känga i röven. Dessutom så röstar du då på ett BRA parti i ditt missnöje, till skillnad från andra missnöjespartier – som inte kommer längre än att skylla allt som är fel i samhället på invandrare. Piratpartiet är det perfekta partiet att rösta på om man är allmänt missnöjd med politiker och politiken idag – Piratpartiet i riksdagen skulle innebära STORA förändringar i det politiska klimatet från idag. Du kan se till att det blir verklighet med din röst på Piratpartiet!

2. Vill du slippa få ditt liv ”övervakat” ska du rösta på Piratpartiet. Dagens politiker låter myndigheter och företag få veta mer och mer om dig, utan att du får något att säga till om. Exempelvis: Hur mycket pengar ”du har”/”inte har” på banken. Vilka du pratar med i telefon. Vad du läser för tidningar. Vilken musik som du lyssnar på. Vilka du umgås med. Det är inte ens säkert att staten/företagen inte säljer den här informationen vidare till högstbjudande! Vill du att rätten till ditt privatliv ligger i dina egna händer så röstar du Piratparti!

3. Tycker du att det är värre att kopiera musik, film och spel än att våldta? Det tycker dagens makthavare. Om du inte håller med, så är du Piratpartist:

Citerat från Rickard Falkvinges blogg angående en dom mot personerna bakom den uppmärksammade internetplatsen – ”The Pirate Bay” :

Den så kallade Hagamannen dömdes att betala 850.000 till sina offer för nio brutala våldtäkter. Det är strax under 100.000 för en traumatiserande våldtäkt. Här utdöms [The Pirate Bay] 30 miljoner för medhjälp till att kopiera 20 låtar, nio filmer och fyra dataspel. Det är ungefär en miljon per verk. För medhjälp till att kopiera. Tio gånger hårdare skadestånd än för en brutal våldtäkt, alltså.

Piratpartiet anser att kopiering för eget bruk inte är ett brott och därför ska man inte heller kunna bestraffas för det. Det är helt enkelt fel på dagens lag och därför ska lagen ändras. Piratpartiet behöver din röst till riksdagen 2010 för att ändra på det här.

4. Piratpartiet har en ekonomisk politik. Det går ut på att Sverige ska konkurrera internationellt, på allvar, med kunskap. Kunskap och information är grunden i det som kallas tjänstesamhället och tjänsteekonomi. Det räcker inte med att proffspolitikerna av idag kan uttala orden, man måste aktivt driva en politik som leder dithän. Piratpartiet vill, och kan, på ett sätt som inget annat parti idag gör, släppa fram kunskap i Sverige genom förändra omoderna regelverk och lagstiftningar som idag hindrar tusentals småföretag att växa i Sverige! Med en utpräglad kunskapspolitik kan vi skapa verkligt bra förutsättningar för Sverige i morgondagens tjänsteekonomi! Sverige och ”Miljöpartiet” var ett föregångsland med sin miljöpolitik, som idag växer i hela världen. Låt Sverige och Piratpartiet visa världen även den här gången vad vi kan göra med kunskapssamhället! DET är en smart ekonomisk politik med vision och framtidstro!

(På frågor om en allomfattande ”riksbudget” så brukar jag svara att det inte är särskilt relevant för ett parti som siktar på att ”bara” få 4% i det här valet. Men att Piratpartiet kanske får möjlighet att återkomma med svar i NÄSTA val 2014 och då med mycket MER pengar i skattkistan tack vare en bättre politik!)

5. Respekten. Tänk ett stund på vad det skulle innebära att ha ett land, vars yttersta makt delvis består av folk som vill förändra samhället på riktigt och inte bara vill hänge sig till höger-vänsterpolitik. Vi skulle sätta Sverige i centrum för hela världens politik. Vi skulle rita om den politiska kartan helt och hållet och de etablerade politikerna skulle inte fatta ett jävla dugg. En tvättäkta bordning, som taget ur någon spännande piratfilm! Det skulle ge varje Svensk anledning att vara stolta över att leva i en nation som visar vägen in i framtiden!

6. ”Jag hoppas att du röstar på Piratpartiet, det är viktigt!”. Våga visa vad du tycker. Stå för att du är Piratpartist. Det är en genuint bra sak.

Ta med dina egna bästa argument, lägg till mina och ge dig sen ut på stan!

NU FÄRGAR VI SVERIGE PIRATLILA!

Annonser