En våldtäckt, en icke-våldtäckt eller ett krig mot vår demokrati

Idag anhölls Julian Assange i sin frånvaro för våldtäkt.

Det finns egentligen bara tre möjligheter här:

1.) Han är skyldig. Vilket i praktiken troligen betyder döden för Piratrörelsen politiskt här i Sverige för en lång tid framöver. Även om detta i sak är en privatperson så är Julian en representant för så mycket annat. Det kommer få enorma konsekvenser vare sig man vill eller inte.

2.) Han är oskyldig – och de som anklagat honom har gjort detta i någon typ av förvirring, eller efter någon typ av eget förfarande. Gud vet vad som ligger till grund för en sådan sak. Men sånt kan nog hända.

3.) Julian Assange, jagad över hela världen och hotad av självaste Pentagon och CIA, Kina, Ryssland m.fl. Organisationer, myndigheter och stater – många kända för otaliga brott mot mänskligheten som inte drar sig från något, för att driva sina dolda agendor. Skrämmande också i ljuset av att det finns läckta dokument, som bland annat beskriver att taktiken för att få bort wikileaks från kartan ska bygga på att förstöra Julian Assanges trovärdighet och därmed stoppa flödet av läckor in till siten.

Är det alternativ 3 som faktiskt är i rullning – vilket inte alls är orimligt, ja, då är det inget annat än en attack mot demokratin som sådan. Ett planerat övervåld för att tysta en röst som står i konflikt med ett etablissemang som vägrar att låta sig synas. Ett hot mot allt vi känner som frihet, medborgarrätt och rättvisa. Fasa över alla gränser. Om det är så, ja, då ska vi jaga de skyldiga tills vi hittar dem och utkräva en rättvisa strängare än någon någonsin utsatts för tidigare.

Det här är det enskilt mest dramatiska som hänt i min närhet sen jag föddes. Det här kan vara ett konkret hot mot min värld.

Jag bävar.

… och så lite slumpvis ondska: Xe

.. och lite klarsynt av klara.

[Två dagar senare]
.. Så är anhållan mot Julian Assange hävd och det ser ut som om det hela flyter ut i ingenting.

Nu bör man fundera på vad som bör hända nu….

Aftonbladet frågar Julian:

”Nätvärlden surrar just nu av konspirationsteorier. Vad tror du?
– Jag vet inte vad som ligger bakom detta. Men vi har blivit varnade för att till exempel Pentagon tänker använda fula tricks för att förstöra för oss.
– Och jag har dessutom blivit varnad för gillrade sexfällor. ”

Annonser