Civil olydnad, lektion #1

Kära vänner.

Så har ännu en mass-psykos i rättspladask inträffat. Kedjan är knappast svår att följa.

1. Ola blir antastad av ett par poliser som ”pressar honom” att frivilligt ta ett ”urinprov” på plats.
2. Poliserna lämnar platsen och ett resultat poppar ut som är, eller blir, intressant ur media-synvinkel.
3. En polis ”tippsar” expressen, kanske också några andra gammelmedia och säljer ut Olas privatliv till högstbjudande.

Olas straff är redan utmätt, dom och rättegång redan avklarade.

Fallet Ola Lindholm är intressant i sin tragedi.

Vad har hänt med rättsväsendet? En av mina favoritbloggare, opassande.se tar upp ämnet, men även Piratpartiets Anna Troberg på ett bra sätt.

Jag tänkte dock hjälpa er alla här framöver med att navigera i vårt halvnya (o)rätts-samhället. Jag tänkte börja med att berätta hur ALLA medborgare måste bemöta ett möte med ”Polismakten”.

Grundregel 1: Svara aldrig på en fråga som ställs av en Polis. ALDRIG. Inte om någonting.
Allt du säger kan och kommer kunna användas mot dig i en rättegång. Det kan till och med bli en rättegång om det du säger till polisen i sig inte har något med det potentiella brott du eller någon anna begått. Det finns så många fällor att gå i här att det bästa rådet du kan få är att ”Hålla käften helt och hållet i samtal med Polismakten”.
Den här regeln kan inte nog tryckas på. Svara ALDRIG på en fråga eller säg något alls till en polis. Du kan inte åtalas för att inte vara behjälplig och inte före du är i en rättssal behöver du yttra ett ord.

Grundregel 2: Dokumentera genom att fotografera och anteckna alla polisers legitimation. Spendera mycket ansträngning på det här. Fota en eventuell polisbils registreringsnummer, poliserna själva och deras polislegitimation. Det är de skyldiga att gå med på och detta är något du kan använda dig av om något du blir utsatt för inte går rätt till. En vanlig förevändning är att poliser får ett ”brådskande ingripande” och försvinner från platsen i det läget. D.v.s. de vill inte ställa upp och säkra dina grundläggande rättigheter utan väljer att smita från platsen.

Följer du grundregel två, så är det förenat med en fara för att Polisen kommer vilja ta ifrån dig din dokumentation. Det kan t.ex .vara din mobil eller papper, kamera eller dyligt som du använt för att dokumentera de övergrepp du blir utsatt för. Då ska du tillämpa Grundregel 3.

Grundregel 3: Lämna aldrig ifrån dig någoting till polisen (utom alkohol eller ev. vapen). De har ingen rätt att ta ifrån dig något som inte är direkt en fara för polisen och de får inte utföra visitation av dig med mindre än att bruka olagligt våld (som du då ska dokumentera så fort som möjligt). Läs mer om Kroppsvisitation här för att inse att de inte får utsätta dig för det här.. Skulle de hävda motsatsen så vägra in absurdum. Sök aktivt upp ett eller fler vittnen genom att kontakta närvarande allmänhet. Låt detta inte ske i skym undan. Prata med hög röst eller skrik allt du säger så det tydligt uppfattas av omgivningen. Dokumentera så gott du kan och skicka det helst via epost eller SMS till någon du litar på. Skulle du hamna i den här situationen så blir du utsatt för ett övergrepp, informera ”Polismakten” om detta och kräv legitimation så du vet vilka som du ska anmäla i efterhand.

Hoppas det här kan hjälpa dig i din fortsatta existens. Det är inte roligt att behöva ha en kurs i civil olydnad, men nödvändigt så som rättsväsendet ser ut. Rösta på Piratpartiet som vill ändra på den här idiotin. Det vill de göra genom att stärka individens rätt till att slippa få privata uppgifter utlämnade till ”vem-som-helst”. Det ställer jag upp på.

Annonser