@centerpartiet @Liberaldemokraterna försökte övertala @piratpartiet via profiler som @Bardissimo och släkten Rehbinder, att konvertera liberalt 2011.

Det fick nog motsatt effekt för mig. Man hade inte kännt efter tillräckligt och gjorde bort sig i kvadrat på den missbedömningen. Flera tongivande pirater slog bakut och det hela resulterade väl mest i att Liberaldemokraterna och Piratpartiet hamnade längre ifrån varandra.

Här kan du läsa om utspelet.
http://www.expressen.se/debatt/alexander-bard-carl-johan-rehbinder-och-caspian-rehbinder-piratpartiet-pa-vag-/

Draget var kanske genomtänkt på så vis, att utnyttja en i dåläget svag spelare genom att försöka svälja den hel. En taktik som när den misslyckas normalt sett får motsatt effekt och så blev fallet den gången.

Nu är det @centerpartiet och @folkpartiet som ligger skadade, utsatta och media har fått blodvittring. Båda partierna har liberal prägel, kämpar mot sjunkande opinionssiffror och förtroendekriser. Det vore synd för svensk politik att mista något eller båda av dessa partier i riksdagen. Men är det kanske är dags för #piratpartiet att göra en Liberaldemokraterna v2.0 och kanske något finkänsligare övertyga dessa två partiers liberala medlemmar att fundera över om de verkligen känner sig hemma i Folkpartiet och Centern längre.

Piratpartiet kan nog inte erbjuda något uttalat liberalt erkännande, även om många vill sätta det epitetet på det. Däremot är det ett parti för människor som tänker själva och väljer att samarbeta över ideer, inte över ideologier. Det tror jag både centerpartister och folkpartister har gemensamt med oss.

Jag tycker att man kan läsa Christian Engströms utmärkta blogg som tangerar det här ämnet om man har en stund över. http://christianengstrom.wordpress.com/2013/01/09/centerns-nya-klader/

Annonser