Jag blev pirat för att jag ville göra den här världen bättre. För mig handlar Piratpartiet om att stå upp för individens rätt i relation till makt, pengar och särintressen. Rättvisan måste återspegla det och makten måste böja sig även för en liten människa, även om makten är stor. Rättvisa kan inte vara villkorad rikedom, makt eller storlek.

The Pirate Bay domen visade att Sverige inte alls hade den integritet i rättsväsendet vi trodde. Rättsväsendet svek människorna och kvar stod publiken och undrade vad som hände.

”Om domstolen säger det var olagligt – då måste det ju vara så?”

Rätten hade fel den gången och svek, inte bara de som dömdes. Rätten svek oss alla och lämnade oss på gatan i ett tillstånd av maktlöshet. Precis så maktlösa vi är inför en överhöghet av rang.

Piratpartiet är dock kvar. Vi bedriver opinion i uppförsbacke. I en rättstat som har som normalläge att värna om särintressen, företag, pengar och media. Lagstiftare som slutat fokusera på människans liv och bara pratar om företag och dess arbetskraft. Vi försöker driva opinion i en media som tappat intresse för de viktiga frågorna i vårt samhälle och ägnar sig mer åt journalistik som genererar reklampengar.

Världen måste fixas på ett eller annat sätt, med eller utan oss.

Nu står vi inför ett vägskäl i Piratpartiet. Hotat av upphovsrättsmaffian precis som The Pirate Bay som vi förser med internetaccess. Det är upp till oss nu – för vem annars? Vem näst? Vem ska orka stå emot dessa krafter om inte vi?

Orkar vi inte detta nu, då är världen inte redo för oss och vi ska ta plats som en bisats i historieböckerna.

Till Rättighetsalliansen har jag personligen bara en sak att säga:fuckyou

http://www.dn.se/ekonomi/nya-forsok-att-stoppa-pirate-bay

Annonser