Fest, fest, fest.

För ett par månader sen beslutade sig Piratpartiet i Stockholms län att arrangera födelsedagsfest för TPB. Det var ett stort beslut och förväntningarna blev skyhöga på oss att ro det här i land. Anmälningarna på Facebookeventet steg till skyarna och ligger just nu på 22.000 deltagare!

Vi har fram tills nu, fört dialog med flera eventbolag för klara av detta. Några drog sig ur på grund av den höga profil festen har. Men över lag har det varit skönt att märka att så många ändå velat arbeta med oss för att arrangera denna sköna fest(ival). Det råder ingen brist på folk och företag som vill skapa kultur helt enkelt har vi märkt. Fri kultur.

Förhandlingarna gick i mål i förra veckan och ett avtal med digert innehåll, ligger här nu framför mig. Inget fattas för att göra detta till en episk fest – den 10:e augusti på http://wikparken.se/ strax norr on Stockholm. Ja, förutom alla sköna festdeltagare såklart, som när som helst nu kommer kunna köpa biljetter för ett minimalt pris.

Faktum är att om bara några timmar kommer biljettförsäljningen starta. Alla system är riggade och filmen som ska inleda marknadsföringen går just nu igenom sista renderingsfasen för att bli så finslipad att vi vågar visa den för världen. Det ligger en hel del prestationsångest i det här jobbet, precis som man vill att det ska vara med andra ord =) Vi har försökt hålla så mycket som möjligt hemligt, in i det sista, för att kunna skapa den bästa upplevelsen för alla besökare! Det har inte varit lätt.

Känslan vi vill förmedla är festivalkänsla, med digitalt innehåll och massor av musik och fest. Ett 2013:års Woodstockfestival som det borde vara. Publik och artister ska komma nära varandra och såklart – maintain hard line kopimi. För att se till att fildelning uppnås, lägger vi ut ett helt fritt och öppet Wifi över hela festivalområdet.

Ambitionen från min sida  när vi började det här projektet har varit att visa världen att upphovsrätten inte längre hör hemma i vår värld. Vi behöver den inte. Inte för att skapa fest, kultur, glädje och samhörighet. Massor av artister vill inte ha den, eventbolagen vill inte ha den, vi vill inte ha den och alla som håller med oss bör komma på vår fest och visa det.

The Pirate Bays 10:årsdag, blir lika mycket en markering av att något varit, som att något nytt börjar.

Därför slår vi snart upp dörrarna till framtiden. Let there be kopimi.

Annonser